Fototrip Burgers Zoo

Door Sand0rf op maandag 18 november 2013 20:31 - Reacties (7)
Categorie: Foto's, Views: 4.674

Enige blogs geleden had ik al verteld dat ik een nieuwe camera had gekocht nadat mijn vorige camera was gejat. Een Nikon D7100 met 18-105 en 50-300 kitlenzen. En flinke stap voorwaarts vanaf mijn oude D50. Een paar weken geleden ben ik al naar Schiphol geweest nadat ik mijn ouders op het vliegtuig had gedropt. Langs de baan heb ik een uurtje mijn camera staan uitproberen en was ik opzich niet ontevreden over het resultaat.

http://tha-almighty.com/public/tnet/burgerszoo/small/DSC_0716.jpg

Ik had al een tijd lang twee kaartjes voor Burgers Zoo die tot het einde van het jaar geldig waren. Aangezien het afgelopen weekend droog was en dat wellicht het laatste weekend van 2013 is dat het nog een beetje weer is ben ik samen met mijn vriendin een dagje op stap geweest naar Arnhem. Helaas was het weer niet echt goed, grijs, mistig en donker. Achja een goede testcase voor mijn camera.

http://www.tha-almighty.com/public/tnet/burgerszoo/small/DSC_0996.jpg

http://www.tha-almighty.com/public/tnet/burgerszoo/small/DSC_1082.jpg

http://www.tha-almighty.com/public/tnet/burgerszoo/small/DSC_1101.jpg

http://www.tha-almighty.com/public/tnet/burgerszoo/big/DSC_1104.jpg

http://www.tha-almighty.com/public/tnet/burgerszoo/small/DSC_1191.jpg

http://www.tha-almighty.com/public/tnet/burgerszoo/small/DSC_1231.jpg

http://www.tha-almighty.com/public/tnet/burgerszoo/small/DSC_1251.jpg

http://www.tha-almighty.com/public/tnet/burgerszoo/small/DSC_1333.jpg

Op basis van dit besef ik wel dat ik nog een hele hoop heb te leren en ik deze camera zeker nog niet te baas ben. Ik mis vooral een hoop scherpte...

Volgende: Weekendje Parijs 04-'14 Weekendje Parijs
Volgende: Hacken doe je zo! 10-'13 Hacken doe je zo!

Reacties


Door Tweakers user mrc4nl, dinsdag 19 november 2013 00:48

de NIKON D7100 ben je ook niet en een dag de baas ;)

Die laatste foto heeft met 1/13 een te lange sluitertijd en is daardoor bewogen.
verder zie ik ook dat je lens geen optimale scherpte heeft. maar dat is vrij normaal voor een budget 300mm zoom :)

Door Tweakers user bjarky, dinsdag 19 november 2013 11:07

Ik vind de foto's over het algemeen wel mooi die je gemaakt hebt.

Heb je ze nabewerkt via lightroom of het nikon programma?

Daarnaast vraag ik me af, welke lens jij gebruikt hebt om in Burgers zoo foto's te maken, aangezien ik ook nog een keer daarheen wil om te kijken wat ik er zelf van kan.

Maar toffe foto's dat zeker!

Door Tweakers user Spectaculous, dinsdag 19 november 2013 11:42

Er is natuurlijk altijd te leren, maar ik vind dat je jezelf ook een groot compliment mag geven. Vooral de foto met de twee spelende tijgers had zo een bureaublad achtergrond kunnen zijn.

Wat ik vooral probeer momenteel is een wat hoger keep ratio. Ik maakte eerst erg veel foto's van hetzelfde in de hoop er toevallig 1 goede tussen te hebben, gevolg, maar 1 op de 20 foto's waren uberhaupt gelukt. Nu ben ik wat meer bezig met voorbereiding en schiet ik maar 2 of 3 foto's van hetzelfde object.

Ik heb zelf nog maar 1 maal bij Schiphol gestaan vliegtuig spotten. Gewoon omdat ik het leuk vind alles een keer te doen, en wat mij persoonlijk opviel is dat zelfs de duurdere lensen moeite hebben met een heldere lucht. Alles verkleurde een beetje, wat in Lightroom weer rechtgetrokken moest worden.

Op de laatste na (de scherpte is daar in mijn ogen wel echt een probleem) zijn verder de foto's allemaal wel goed gelukt naar mijn mening. Ik kijk altijd naar het doel van de foto's. Als je geen foto's aan het maken bent voor het National Geographic Magazine en geen proessionele fotograaf bent dan mag je echt wel tevreden zijn met dit soort werk.

Ik maak regelmatig foto's voor andere instanties / mensen en ondanks dat ik tijdens het bewerken gewoon zie welke dingetjes ik anders had moeten doen (we blijven leren) en het gewoon in geen manier de kwaliteit is die een professioneel fotograaf levert zijn mensen gewoon altijd erg blij met mijn resultaat wat ook daadwerkelijk ingezet wordt vervolgens.

Door Tweakers user Eewokney, dinsdag 19 november 2013 13:24

Heb je die foto's van de tijgers ook in hoge resolutie ? ik zoek nog iets voor aan mijn muur =)

Door Tweakers user ChojinZ, dinsdag 19 november 2013 17:56

mrc4nl schreef op dinsdag 19 november 2013 @ 00:48:
de NIKON D7100 ben je ook niet en een dag de baas ;)

Die laatste foto heeft met 1/13 een te lange sluitertijd en is daardoor bewogen.
verder zie ik ook dat je lens geen optimale scherpte heeft. maar dat is vrij normaal voor een budget 300mm zoom :)
Ik zie vooral bewegings onscherpte.
Het ontbreken van optimale scherpte zie ik eigenlijk niet echt terug. In iedergeval niet op dit formaat.

@ blogger: 2 tips
-gebruik langere sluitertijden
-tijdens het maken van foto's bovenarmen tegen het lichaam drukken. Zorgt voor een stuk meer stabiliteit.

Het ontbreken van scherpte vind ik wel jammer. Maar de compositie's zijn goed, zeker voor iemand die net begint. Veel lezen en veel oefenen. Dan kom jij er wel.. :)

Door Tweakers user Jogai, woensdag 20 november 2013 11:37

Die volwassen tijger ziet er super uit! En het slapende aapje is natuurlijk heel lief O+

Door Tweakers user Ultimo, vrijdag 22 november 2013 11:55

Mooie kiekjes!

Ik woon zelf in Arnhem en ben dan ook regelmatig bij Burgers geweest, dus leuk om weer eens wat fotootjes te zien.

Dure hobby hoor :+

Reageren is niet meer mogelijk